Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Autista vagyok - Lizanka története a bezártságtól a teljes élet felé


Művészetek Palotája - Üvegterem

2017. szeptember 6. 17:30

Oravecz Lizanka 32 évesen kapott autizmus spektrum zavar diagnózist. Egész életében kívülállónak érezte magát, súlyos pszichiátriai problémákkal kezelték, az egyik orvosa azt jósolta neki, hogy „a diliházban fog megrohadni”. Mára, képességeinek és korlátainak feltérképezésével, kitartó munkával sikerült megtalálnia a helyét a világban.

A beszélgetés során – és a HVG Könyvek gondozásában, Orosz Ildikóval közösen megírt könyvében – igyekszünk megválaszolni néhány kérdést és eloszlatni néhány tévhitet az autizmussal kapcsolatban. Képet kapunk arról is, melyek ma Magyarországon az autizmussal kapcsolatos legfontosabb nehézségek és pozitív fejlemények – és mennyiben jellegzetes és mennyiben egyedi Lizanka története.

A beszélgetés után Oravecz Lizanka és Orosz Ildikó dedikál.

Dr. Stefanik Krisztina pszichológus, 24 éve dolgozik együtt autizmussal élő emberekkel. Jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának kutatója, oktatója, az autizmus spektrum pedagógiája szakirány vezetője, a Lizanka című könyvben megszólaló egyik szakértő.

Oravecz Lizanka informatikusként és közművelődési szakemberként végzett. Jelenleg informatikusként dolgozik és gyógypedagógiát tanul. Az Autista vagyok YouTube-videók egyik készítője, nyilvános beszélgetések, előadások, rádió- és televízió műsorok visszatérő vendége. Az Autisták Országos Szövetsége és az Autizmus Alapítvány önkéntese, a Megismerhető Autizmus Generáció (MAG) és a Lélekhely Egyesület társalapítója.

Weboldalai: www.autistavagyok.hu, www.lizanka.hu

Orosz Ildikó független újságíró, szerkesztő, fordító. Társszerzője Halász Judit Nem születtem varázslónak és Marton László Összpróba című önéletrajzi köteteinek. Rendszeresen ír autizmus témában, Temple Grandin Képekben gondolkodom ‒ Életem az autizmussal című könyvét fordította magyarra. Antistigma-díjas, Zsigmond Márta médiadíjas.

A jegy árából 1000 Ft a helyszínen HVG Könyvekre levásárolható. Könyvenként egy kedvezmény érvényesíthető!